تحقیق و مقالات رشته کشاورزی

جدیدترین مقالات و تحقیق و پایان نامه رشته کشاورزی

تحقیق و مقالات رشته کشاورزی

جدیدترین مقالات و تحقیق و پایان نامه رشته کشاورزی

اکولوژی برنج

اکولوژی برنج

فصل اول

مقدمه،  مبداء اولیه برنج:

نام برنج از زبان هندی گرفته شده است که به آن اریسی (Arisi) می‌گویند. در زبان انگلیسی به برنج Rice‌ گفته می‌شود که همان نام عمومی برنج است. در زبان فرانسه Riz و در استان گیلان به برنج (بج) (Bej) و به خوشه آن (ورزه) (Vorze) و به شلتوک آن جو می‌گویند.

کشت برنج که امروزه در تغذیه صدها میلیون انسان در سرتاسر جهان نقش مهمی را عهده‌دار است. در چین و هندوستان سابقه هفت هزار ساله دارد، اما کشت برنج در ایران از ۲۰۰۰ سال پیش متداول بوده است. در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان نیز در ایران برنج کشت می‌شده است. هم‌اکنون در استان‌های گیلان و مازندران از مناطق تولید برنج در کشور هستند.

اعتقاد بر این است که منشاءoryza sativa  متداولترین گونه برنج، قاره آسیا است. ۹۰درصد کل تولید برنج از آسیاست، از جمله کشورهایی مثل چین، هندوستان، ژاپن، کره، جنوب شرقی آسیا و جزایر مجاور اقیانوس آرام کشت می‌شود. در خارج از آسیا، کشورهایی مثل برزیل و ایالات متحده با تولید ۵/۰درصد از برنج مصرفی جهان، بیشترین مقدار تولید را دارند.

 

برنج از آن جهت در تغذیه انسان قرار می‌گیرد که دارای حدود ۷/۷% پروتئین، ۲/۷۵% مواد غیرازته، ۴/۰% چربی، ۲/۲% سلولز و ۵/۰% خاکستر می‌باشد.

قابلیت هضم برنج به مراتب بیش از سیب‌زمینی، نان چاودار، گندم شیر و سایر محصولات غذایی است. از نظر ارزش غذایی و میزان کالری تولیدی، برنج بر اکثر مواد غذایی مورد مصرف انسان برتری دارد. تغذیه مداوم با دانه‌های برنج که دارای مقدار کمی ویتامین B1 است، در انسان ایجاد مرض بری‌بری می‌نماید.

برنج حدود ۲۰۰۰ سال است که در چین و هندوستان کشت می‌شود. این گیاه از آسیای جنوب شرقی به چین وارد و بعد به آسیای صغیر، اروپا و آفریقا گسترش یافت.


جهت دانلود متن کامل پاورپوینت اکولوژی برنج کلیک نمایید

خسارت موش ورامین به کشاورزی

خسارت موش ورامین به کشاورزی

مقدمه

سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که سالیانه تقریباً ۳۳ میلیون تن مواد غذائی در تمام دنیا توسط موش ها از بین میرود که این مقدار براساس ارزیابی سازمان خواربار وکشاورزی جهانی معادل ۰٫۵درصدکل تولید مواد غذائی جهان بوده وبرای تغذیه ۱۳۰میلیون نفر انسان گرسنه کفایت میکند.

موش ها خسارات فوق العاده و غیر قابل تصوری به مزارع ، دامداری ها ، کشتارگاهها ، کارخانجات مواد غذایی و صنعتی ،مجتمع های مسکونی واداری،انبارهای مواد وغیره وارد میکنند.ولی به یقین میتوان ادعا کرد که خسارت وارده به محصولات کشاورزی و مواد غذایی در انبار ها و مزارع  بسیار زیاد و قابل ملاحظه است.

زیست شناسی

این جوندگان(موش ها)از حیواناتی هستندکه خودراباهرگونه شرایط زیست سازش داده وتقریبادرهمه جا هستند۰بیشترشان مانند موش آبی و موش ورامین درجاهای مرطوب وکنار جوی ها ونهرهازندگی می کنند۰

موش ورامین درزمین دالانهای طولانی به طول چندمتر وتا عمق ۱متری حفر می کند۰

آناتومی موش

Nesokia indicaموش ورامین

موش ورامین از خطرناک ترین جوندگان ازنظر میزان فعالیت وخسارت در کشور می باشد.این موش با کندن زمین برای لانه سازیش باعث خسارت به شبکه های آبیاری  وبا جویدن قستهای مختلف  ازجمله قسمت های زیرزمینی گیاه به گیاه خسارت میزند.وبازخم کردن میزبانش آن را درمقابل بیماری های قارچی ،باکتریایی والبته ورود نماتد آماده تر میکند.


جهت دانلود متن کامل پاورپوینت خسارت موش ورامین به کشاورزی کلیک نمایید

تولید بذر هیبرید در آفتابگردان

تولید بذر هیبرید در آفتابگردان

مقدمه:

خاستگاه آفتاب گردان Helianthusannuus منطقه غرب آمریکای شمالی بین شمال مکزیک و نبراسکا می‌باشد. این نبات سمبل ایالت کانزاس محسوب می‌شود.

و توسط اسپانیاییها به اروپا آورده شده است.

گیاه‌شناسی آفتابگردان:

تیره آستراسهAsteraceae–جنس هلیانتوسHelianthus – دارای ۳۰ گونه

و در ۴ زیر جنس :

آنویی Annui

کیلییاریس Ciliares

دیواری کاتی Divaricati

فروکتیکوس Fructicos

 

1- بذر:

طول بذر: ۲۵- ۳ میلیمتر

عرض: ۱۳-۲ میلیمتر

ضخامت: ۵-۲ میلیمتر

 

الف: تیپ روغنی

۵۵ – ۴۲ درصد روغن

۲۰ – ۱۶  درصد پروتئین

هر ۱۰۰ گرم پروتئین

۲۸ – ۲۳ درصد فیبر خام

ب: تیپ آجیلی

۲- ریشه :

آفتابگردان دارای یک ریشه اصلی و عمقی می‌باشد.

تکامل ریشه آفتابگردان با رشد قسمتهای هوایی هماهنگی دارد.


جهت دانلود متن کامل پاورپوینت تولید بذر هیبرید در آفتابگردان کلیک نمایید

کنترل بیولوژیک آفات

کنترل بیولوژیک آفات

کنترل بیولوژیک آفات

انسان در عصر حاضر با مسائل زیادی در ارتباط با تلفات محصولات کشاورزی رو به رو است. خشکسالی، تنش حرارتی و شرایط نامناسب انبارداری می‌توانند از جمله عومل مهم ، به از بین رفتن این محصولات منجر شوند، اما شاید بتوان گفت؛ نقش آفات و بیماری‌های گیاهی در این میان برجسته‌تر است و هر ساله مقادیر زیادی از انرژی کشاورزان رامی گیرد ودر عوض خسارت هنگفتی نصیبشان می‌شود.

به گزارش گیاهپزشکان ایران و به نقل از ایسنا، کشورهای توسعه یافته با بهره گرفتن از خرد، دانش و فناوری‌ نوین توانسته‌اند تا حد زیادی از خسارات آفات و بیماری‌های در امان باشند تا جایی که بسیاری از این کشورها اکنون با مساله مازاد تولید مواجه‌اند. این در حالی است که که کشورهای در حال توسعه متاسفانه هم چنان تاوان سنگین ناتوانی خود در بهره‌گیری از فناوری مدرن را می پردازند. ناآگاهی و عدم دسترسی به روش‌های جدید کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی و تکیه بر روش‌های سنتی و پرخطری چون استفاده مکرر و بی رویه از سموم آفت کش‌ها، باعث شده این کشورها نه تنها موفقیتی در این زمینه نداشته باشند که انسان و محیط زیست را نیز قربانی فعالیت‌های نادرست خود کند.

در سال های اخیر با توجه بیشتر بشر به محیط زیست، نگاه جستجوگر انسان توانسته راه‌های برای کنترل آفات و بیماری های گیاهی بیابد که مفید و در عین حال بیشتر از دیگر راه ها کارها به طبیعت نزدیک باشد. یکی از این روش‌ها ، کنترل بیولوژیک نام دارد که در برنامه مدیریت تلفیقی آفات لحاظ شده است.

همچنین آلودگی شیمیایی محیط زیست به آفت کشها وخطرات ناشی از آن برای انسان به حدی مورد بحث و بررسی قرار گرفته که نیازی به توضیح اضافی ندارد اما مشکلات ناشی از مصرف بی رویه آفت‌کشها زمانی ملموس تر می شود که بدانیم ادامه این روند نامطمئن موجب طغیان افات و حتی بدتراز آن ظهور آفات جدید می شوند.


جهت دانلود متن کامل مقاله کنترل بیولوژیک آفات کلیک نمایید

برنج دیم

برنج دیم

مقدمه

برنج یکی از اصلی ترین منابع تامین نیازهای غذایی انسان بوده که پس از گندم مهمترین محصول زراعی محسوب شده و بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص اداده است و تنها غله ای بشمار می رود که منحصرا برای تغذیه انسان کشت می شود.

اهمیت برنج تا حدی است که در بخش عظیمی از قاره آسیا تامین کننده هشتاد درصد کالری و ۷۵% از پروتئین مصرفی مردم است .

در کشور ما سطح زیر کشت برنج حدود ۵۸۷ هزار هکتار برآورد شده که حدوداً ۴درصد از کل سطح زیر کشت برنج چهان است و بیش از ۷۵% از اراضی زیر کشت برنج در استانهای شمالی یعنی گیلان و مازندران قرار دارند.

عوامل موثر در کاشت برنج دیم

الف- نزولات جوی

( میانگین نزولات جوی در طول دوره رشد، یکنواختی پراکنش بارندگی)

ب- خاک : نوع و شرایط خاص خاک در کشت دیم برنج مهم است

ج- شیب زمین

مشکلات و تنگناهای عمده در کشت برنج دیم  عوامل موثر در کاشت برنج دیم

مشکلات و تنگناهای عمده در کشت برنج دیم

۱- علفهای هرز

۲- کاهش حاصلخیزی خاک

۳- خشکسالی

۴- بیماریها

۵-حشرات و پرندگان


جهت دانلود متن کامل پاورپوینت برنج دیم کلیک نمایید