تحقیق و مقالات رشته کشاورزی

جدیدترین مقالات و تحقیق و پایان نامه رشته کشاورزی

تحقیق و مقالات رشته کشاورزی

جدیدترین مقالات و تحقیق و پایان نامه رشته کشاورزی

بررسی تاثیر زمانهای مختلف محلول پاشی و غلظت های مختلف کود کلات روی بر روی ذرت دانه ای

بررسی تاثیر زمانهای مختلف محلول پاشی و غلظت های مختلف کود کلات روی بر روی ذرت دانه ای

۲-۱- منشأ جغرافیایی ذرت

ذرت بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است (پولمن ، ۱۹۸۷) و اویلوف خواستگاه ذرت را مکزیک (آمریکای جنوبی) ، پرو ، اکوادور و بولیوی می داند (هاشمی  دزفولی و همکاران ۱۳۷۴‌) . طبق نتایج کاوش های به عمل آمده مشخص شده که نوع وحشی ذرت به نام آندن یا ذرت مکزیک ، حدود ۵۶۰۰ سال قبل در این کشورکشت می شده است . ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف قاره آمریکا ) در دنیای قدیم ، (قارهای آسیا ،‌اروپا و آفریقا به عنوان یک گیاه زراعی شناخته شده بود ولی در قاره آمریکا استفاده از آن در میان بومیان آمریکا ، به ویژه در آمریکای مرکزی و جنوبی رواج بسیار داشته است .

کریستف کلمب ،‌کاشف آمریکا ، در اولین مسافرت تاریخ خود به آمریکا در نوامبر ۱۴۹۲ ذرت را در حوالی کوبا مشاهده کرد و آن را رایج ترین گیاه قاره یافت . (کریمی ، ۱۳۷۵) . ذرت بعد از سفر دوم کریستف کلمب ، از کوبا به اروپا و آفریقای شمالی برده شد ، ذرت در اروپا ابتدا به اسپانیا و بعد به پرتقال برده شد و سپس در ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی گسترش یافت . پرتغالی ها در اوایل قرن شانزدهم میلادی ذرت را به اندونزی ، هندوستان ، چین و نیز آفریقا برده و معرفی نمودند (خدابنده ، ۱۳۷۴ ؛ گیراوین و همکاران۱۹۸۵ ؛ نورمان و همکاران ، ۱۹۹۵ ) .

 

۲-۲-منشأ ژنتیکی ذرت

در مورد منشأ ژنتیکی ذرت مطالعات گسترده ای صورت گرفته است . بر همین اساس اکثر محققین منشأ ذرت را گونه وحشی تئوسینت می دانند (پولمن و اسلیپر ، ۱۹۹۵) . اما منگلز دورف (به نقل از مین باشی معینی ، ۱۳۷۴) معتقد است که ذرت زراعی و تئوسینت یکساله ، هر دو از تلاقی یک ذرت بدوی زراعی که احتمالاً‌در پاپ کورن مکزیکی یا اجداد آن بوده است ، با تئوسینت پایا به وجود آمده است . تئوسینت به دو زیرگروه پارویگلومیس و مکزیکانا تقسیم می شود . زیرگونه پارویگلومیس دارای انشعاب ساقه از ناحیه طوقه می باشد و زیرگونه مکزیکانا دارای انشعاب جانبی بر روی ساقه اصلی است . تئوسینت از گیاهان بومی مکزیک و گواتمالا می باشد . فرم یکساله تئوسینت با ذرت به راحتی تلاقی یافته و نتایج بارور تولید می کند (پولمن و اسلیپر، ۱۹۹۵) .


جهت دانلود متن کامل مقاله بررسی تاثیر زمانهای مختلف محلول پاشی و غلظت های مختلف کود کلات روی بر روی ذرت دانه ای کلیک نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.