تحقیق و مقالات رشته کشاورزی

جدیدترین مقالات و تحقیق و پایان نامه رشته کشاورزی

تحقیق و مقالات رشته کشاورزی

جدیدترین مقالات و تحقیق و پایان نامه رشته کشاورزی

بررسی اثر رقابت یولاف وحشی با ارقام گندم

بررسی اثر رقابت یولاف وحشی با ارقام گندم

۱-۲  اثرات عمومی شوری

شوری خاک یکی از محدودیت های تولید محصولات زراعی است ( ۶ ، ۴۸ ، ۴۹ ، ۱۰۰  ) که بالغ بر ۹۵ میلیون هکتار از اراضی زراعی جهان را تحت تأثیر قرار داده است ( ۳۶ ، ۴۸ ، ۶۲  ). شوری خاک یکی از عمده ترین مشکلات کشاورزی در نواحی خشک و نیمه خشک است ( ۴۷ ، ۱۳۳   ). در این نواحی کمبود آب ، وجود گرما و اقلیم بسیار خشک غالبا ً علت اصلی افزایش شوری می باشند که تولید گیاهان را محدود می کنند، بطوریکه هر ساله ده هزار هکتار از زمین های کره زمین برای کشاورزی نا مناسب می شوند ( ۱۰۸). شوری خاک تا حدی زیادی تحت تأثیر رطوبت و بارنگی قرار دارد ( ۳۶ ). زراعت آبی و عملیات آبیاری در مناطق خشک و نیمه خشک کره زمین ، ممکن است منجر به شور شدن خاک و کاهش تولید شود زیرا طی عمل آبیاری ، نمک های محلول در آب وارد زمین شده و سپس بدنبال تبخیر آب از سطح این اراضی نمک ها در خاک تجمع پیدا کرده و گیاهان را تحت تأثیر قرار می دهند ( ۶۹ ). به این نوع شوری که نتیجه فعالیت انسان است شوری ثانویه گفته می شود . بدیهی است که به موازات افزایش جمعیت و تغیرات اقلیمی تقاضا برای آب جهت انجام آبیاری در مناطق خشک رو به فزونی گذاشته و این عمل به مرور باعث افزایش شوری ثانویه در این مناطق خواهد شد ( ۶۳ ).

آبیاری اراضی زراعی از حدود ۲۵۰۰ سال قبل آغاز شد و از ۳۰ سال قبل به شدت افزایش پیدا کرد . ضمن اینکه این عمل همراه با افزایش تولید محصولات کشاورزی در سطح جهان بود ، افزایش شوری خاک را نیز به دنبال داشت . با فرض اینکه آب آبیاری حاوی ۱/۰ تا ۴/۰ کیلوگرم در متر مکعب نمک باشد با کاربرد ۱ تا ۵/۱ متر آب در سال ، سالیانه بین ۱ تا ۶۰ تن نمک به خاک زراعی افزوده خواهد شد (۱۱۵). بنابراین مدیریت این اراضی باید به نحوی باشد که ورود نمک به خاک برای گیاه ضروری نداشته باشد . این عمل معمولاً با وارد کردن مقدار آب کافی برای شستشوی املاح در خاک امکان پذیر است  ( ۶۹).


جهت دانلود متن کامل مقاله بررسی اثر رقابت یولاف وحشی با ارقام گندم کلیک نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.