انگور، شراب، باده و مستی حتی زمانی که تنها با نامشان نردِ عشق میباختم برایم عظمتی داشتند. خلقتِ انگور به گمانم همعنان با خلقتِ آدمی باشد. انگور، حامل رازهاست و حاملهی شراب. انگورِ سفینهی مستی است؛ مستی و راستی. شاید حکمتی باشد در اینکه گاهی اوقات گرانبهاترین چیزها را در جایی میشود یافت که گمانِ آن نمیرود: در خراباتِ مغانِ نورِ خدا میبینم! انگور چنان که نمادِ مستی است، رمزِ خرابات و خرابی را نیز در خود دارد. وه که وقتی به یادِ تاکستان میافتم، تصورِ اجتماع و ازدحامِ آن همه مستی، آن همه می، هوشم از سر میرباید! در این سالها، همین سه چهار سال گذشته، با خودم اندیشیده بودم که اگر من این نبودم که اکنون هستم، اگر روز و روزگارم به قلم و اندیشه پیوند نخورده بود، اگر جاذبهی شعر و دغدغههای فیلسوفانه جانم را چون کشتی بیلنگر به این سوی و آن سو نمیبرد، حتماً میخانه باز میکردم! بادهفروش میشدم. ذوقِ عجیبی دارد دیدن مستی و آسودگیِ آدمیان. چندان خیال و نازکاندیشی در باده موج میزند که ناگهانِ عنانم از دست میرباید.
زادگاه انگور ایران است؛ اما امروز در اکثر نقاط دنیا کاشته شده و به انواع گوناگون درآمده است. قسمتهای مورد استفاده آن میوه، برگ و شیره گیاهی است.
انگور بیش از سایر میوهها ویتامین و بیش از تمام خوراکیها ارزش غذایی دارد. قند آن به طور مستقیم و آسان وارد خون میشود و در عضلات و کبد ذخیره میگردد.
این میوه هنگامی که خشک میشود نهتنها هیچ یک از خواص خود را از دست نمیدهد، بلکه ارزش غذایی آن افزایش مییابد؛ به طوری که یک دانه کشمش خیلی بیشتر از یک حبه انگور قوت دارد. علت آن است که دیاستازهای موجود در روی پوست آن به تدریج سلولز پوست را تبدیل به قند میکنند. آب انگور چنانچه از دانههای تازه، سالم و تخمیرنشده گرفته شود از نظر ترکیبات غذایی شباهت زیادی به شیر مادر دارد و میتوان آن را غذای کودکان شیرخوار قرار داد.
جهت دانلود متن کامل پاورپوینت انگور کلیک نمایید