استان گلستان با مساحتی بالغ بر ۲۲۰۰۰۰۰ هکتار در شمال کشور قرار داشته و در ضلع شرقی دریای خزر واقع شده و از دو بخش جلگهای و دشت در شمال و بخش کوهستانی در جنوبت تشکیل شده که از شمال به جمهوری ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از طرف شرق به استان خراسان و از غرب به دریای خزر و استان مازندران هممرز است.
استان گلستان ۷۵/۱درصد کل سطح کشور را به خود اختصاص داده که از این سطح حدود ۴۳۰۰۰۰ هکتار اراضی جنگلی، ۱۱۲۶۰۰۰ هکتار مرتع و بیش از ۶۳۰۰۰۰ هکتار اراضی زراعی است که تحت کاربرد کشت بیش از ۷۲۰ نوع محصولات زراعی و باغی قرار دارد. نوع آب و هوای استان متفاوت بوده و از اقلیم نیمه خشک تا معتدل کوهستانی متغیر است. میزان متوسط ریزشهای جوی در مناطق غرب استان و در ارتفاعات جنوبی ۷۰۰ میلیمتر، در نواحی شمال شرقی و نوار مرزی ۲۰۰ میلیمتر در نوسان است. متوسط بارندگی استان، ۴۵۰-۴۰۰ میلیمتر میباشد.
محصولات غالب استان گلستان شامل گندم، جو، برنج، پنبه، سویا، کلزا، آفتابگردان، دانههای روغنی، سیبزمینی و ذرت میباشد. سطح زیر کشت نباتات علوفهای دراستان اعم از ذرت، جو، یونجه، شبدر برسیم، سورگوم و ذرت علوفهای، حدود ۹۰-۸۰ هزار هکتار میباشد. در حال حاضر ظرفیت و پتانسیل تولید نباتات علوفهای در استان قابل ملاحظه است، به گونهای که اگر مشکلات در سطح استان مرتفع گردد، میتواند یکی از مراکز مهم تولید انواع علوفه در سطح کشور باشد.
با سیلوی علفهای هرز و خشک کردن آنها، نه تنها مورد استفاده دام قرار میگیرند، بلکه در مبارزه با آنها نیز مفید واقع میگردد.
جهت دانلود متن کامل مقاله نباتات علوفه ای کلیک نمایید